Učestalo postavljana pitanja

1. Što je to ArduBotics Trgovina?

ArduBotics Shop je Internet trgovina arduino elektronikom, robotikom, 3D printom, aviatikom te ručnim alatima i mjernim uređajima. Jednostavno, brzo i pristupačno se prilagođavamo novim tehnološkim trendovima kulture “makera” 21. stoljeća. Mi činimo dostupnim sve ono što je potrebno da bi Vaši projekti oživjeli.  


2. Tko je vlasnik ArduBotics Trgovine?

ArduBotics Trgovina je 100% u vlasništvu tvrtke 3D Print Prototypes d.o.o


3. Tko je 3D Print Protoypes d.o.o.?

3D PRINT PROTOTYPES d.o.o. je tvrtka uslugama i trgovinom 3D printanja i dizajniranja za sve korisnike. 3DPP nudi  3D dizajn jednostavnih i profesionalnih modela kao pripremu za 3D print, 3D usluge skeniranja za personalizirane modele i 3D ispis modela i prototipa što je prije moguće, za sve korisnike.

Pružatelj usluge internet prodaje putem ArduBotics  shopa je tvrtka 3D-Print-Prototypes d. o.o. za trgovinu i usluge (u daljnjem tekstu 3D-Print-Prototypes d.o.o.), Radnička  cesta 80, 10000 Zagreb, Hrvatska, OIB: 34007088561. 


ArduBotics shop (www.arduino-elektronika.eu & www.support.arduino-elektronika.eu) je u 100% vlasništvu tvrtke 3D Print Prototypes d.o.o.


4. Gdje mogu saznati više o 3DPP-u?

Možete saznati više o 3DPP-u na sljedećem linku:

http://3d-print-prototypes.hr/


5. Koje usluge pruža ArduBotics Trgovina?

Distribucija komponenti, setova i gotovih proizvoda:  arduino elektronike, robotike, 3D printa, aviatike te ručnih alata i mjernih uređaja.

U suradnji s edukatorima iz područja elektronike i robotike, podržavamo i promičemo potrebna znanja (osnovna i napredna) za uspješnu realizaciju Vaših projekata. Ako ste zainteresirani za edukaciju, slobodno nam se obratite.U sklopu naše ponude nalaze se usluge 3D printa o čemu više informacija možete dobiti na  http://3d-print-anything.com/


6. Što je Arduino?

Arduino je open-source računalni hardver i softver iste tvrtke, projektni i korisnički dizajn zajednice koja proizvodi i dizajnira setove za digitalne uređaje i interaktivne objekte koji mogu osjetiti i kontrolirati fizički svijet. Projekt se temelji na obitelji mikrokontroler ploča proizvedenih od strane SmartProjects dizajna u Italiji i ujedno nekoliko distributera koji koriste razne 8-bitne Atmel mikrokontrolere ili 32-bitni Atmel ARM procesore. Ovi sustavi pružaju set digitalnih i analognih I / O pinova koji se mogu povezati s različitim dodatnim pločama i proširiti krug djelovanja. Ploče imaju serijska komunikacijska sučelja, uključujući USB na nekim modelima, za dodavanje programa iz osobnih računala. Za programiranje mikrokontrolera, Arduino platforma pruža integriranu razvojnu okolinu (IDE) na temelju procesiranja projekta, što uključuje podršku za C i C ++ programske jezike. 


7. Gdje mogu pročitati više o Arduinu?

Možete pročitati više o Arduino elektronici direktno na Arduino Forumu.


8. Gdje mogu preuzeti Arduino IDE software?

Arduino IDE Software možete besplatno preuzeti na sljedećem linku:

http://arduino.cc/en/Main/Software


9. Gdje mogu naći dokumentaciju i software za MakeBlock proizvode?

Dokumentaciju i software možete besplatno preuzeti na sljedećem linku:

http://learn.makeblock.com/

Dokumentacija je na ENGLESKOM.


10. Postoji li gdje dokumentacija za mBot-a na HR?

Postoji, na internet stranici Croatian Makers-a.

http://croatianmakers.hr/hr/edukacija/


11. Želim kupit proizvod kojeg nemate u ponudi. Da li je moguće naručit takvu robu?

Da, naravno. Javite se putem e-maila:   info@arduino-elektronika.eu  ili telefona:  01/6043741 i  095/9139875.  


12. Gdje mogu zatražaiti POMOĆ oko proizvoda?

Ako imate pitanja u vezi proizvoda na internet trgovini ArduBotics Shop, pošaljite nam e-mail na: info@ardubotics.eu  i  porukom na Live chatu.


13. Gdje mogu prijaviti neispravni proizvod?

Ako imate pitanja u vezi nesipravnog proizvoda pošaljite nam e-mail na:  support@arduino-elektronika.eu


14. Koliko imam vremena da vratim proizvod?

Ako niste zadovoljni s proizvodom koji ste kupili na ArduBotics Shopu, iz bilo kojeg razloga, moguće ga je vrati povratno u roku od 14 dana od dana primitka.


15. Što moram učiniti PRVO prilikom slanja pošiljke nazad ArduBotics Shopu?

Potrebno nam se je prvo obratiti na:  support@ardubotics.eu. Nakon obraćanja mi ćemo Vam poslati RMA broj. Bez prethodno dobivenog RMA broja ne možete dobiti povrat novaca, niti ćemo prihvatit vaš proizvod na jamstvu.


16. Što je RMA broj?

Broj odobrenja povrata robe (RMA - Return Material Authorization) je dio procesa povratka proizvoda kako bi dobili vaš povrat novca, zamjenu ili popravak proizvoda tijekom jamstvenog roka. Kupac proizvoda mora se obratiti proizvođaču (ili distributeru ili trgovacu) za dobivanje ovlaštenja za povratak proizvoda. Dobiveni RMA broj mora biti prikazan i uključen u pakiranje vraćenog proizvoda, ne prihvaćamo povrat robe i povrat novaca ako niste dobili RMA-a broj.


17. Što još trebam znati o povratku proizvoda?

Proizvod se mora vratiti u izvornoj ambalaži (u savršenom stanju za daljnju prodaju) sa podacima primatelja, malom napomenom koji je razloga povratka te vašim RMA brojem.


18. Da li je moguće vratiti Set kada se sastavi, zalemi ili mijenja?

Setove nije moguće vratiti jednom kada se sastave. Robot dijelovi, 3d print dijelovi ili arduino setovi koji zahtijevaju sastavljanje ili lemljenje također se ne mogu vratiti nakon što se sastave, leme ili mijenjaju na bilo koji način. 


19. Da li mogu vratiti ili zamjeniti 3D print i Robot software ili knjigu?

Sva prodaja 3d print i robotskih softvera kao i knjiga je konačna i ne može biti vraćena ili zamijenjena.


20. Za koliko vremena će biti vraćen moj novac?

Novac će Vam biti nadoknađen u roku od 7 dana od zaprimanja proizvoda (isključena je dostavna naknada).


21. Da li trebam platiti troškove vraćanja proizvoda?

Morate ako ne poštujete uvjete propisane u našem odjeljku Uvjeti korištenja i kupovine.
U slučaju našeg propusta mi snosimo troškove vraćanja proizvoda.


22. U kojem slučaju mi pokrivamo troškove prijevoza?

U slučaju opravdane reklamacije proizvoda ArduBotics shop preuzima na sebe troškove prijevoza povrata proizvoda.


23.  Koliko vremena je potrebno za obradu narudžbe?

1 - 2 radna dana.


24. Koliko je vremena potrebno da mi dođe pošiljka?

Prijevoza za proizvod sa skladišta u RH - Kurirska služba Overseas Express.


Overseas Express
  ( 1 - 2 radna dana )
25. Da li je moguće u jednoj narudžbi grupirat dvije pošiljke sa različitim odredišnim adresama?

Mi ne možemo grupirati dvije različite narudžbe naručene odvojeno, naknade za dostavu primjenjivat će se odvojeno na svaku od narudžbi. 


26. Da li dobijem broj za praćenje pošiljke?

Za dogovor oko željenog termina isporuke molimo kontaktirajte dostavnu službu Overseas Express na besplatan broj 0800 33 66 33 (pozivi iz fiksne mreže unutar RH) ili 01 3454 555 (pozivi iz pokretne mreže). Prethodno se javite na e-mail:
   support@arduino-elektronika.eu  ,da Vam pošaljemo broj pošiljke.


27. Gdje mogu pročitati više o Uvjetima korištenja i kupovine?

O Uvjetima korištenja i kupovine možete pročitati na infortimvnom bloku s lijeve strane Home stranice, na dnu stranice ili direktnim klikom na sljedeći link: http://arduino-elektronika.eu/hr/content/3-terms-and-conditions-of-use


28. Koji su uvjeti Jamstva za vaše proizvode?

Proizvodi na koje dajemo jamstvo u skladu sa zakonom određeni su od strane proizvođača. Pravo na korištenje jamstva ostvaruje se uz predočenje originalnog računa i jamstvenog lista. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun. Datum izdavanja računa je datum početka aktiviranja jamstva. U slučaju izdavanja jamstvenog lista kojim proizvođač jamči ispravnost proizvoda u tijeku određenog vremena kupac može, ako proizvod nije ispravan, zahtjevati da se taj proizvod u razumnom roku zamjeni ispravnim proizvodom ili da mu se vrati novac za kupljeni proizvod.


Važno je napomenuti da se jamstvo ne odnosi na 3D printer, Arduino i Robot setove nakon što se oni djelomično ili u potpunosti sklope.

Neispravnost proizvoda nastala kao posljedica nepravilnog korištenja i/ili nepostupanja u skladu s uputama nije osigurana jamstvom. 


29. Recite mi više o Cijenama?

Sve cijene navedene su u europskoj valuti (€ - EURO), američkoj( - DOLAR)  ili hrvatskoj valuti (HRK – HRVATSKA KUNA).

Cijena navedena ispod proizvoda uključuju PDV.
Ukupna cijena jasno je vidljiva selektiranjem proizvoda u košaricu za kupovinu.

Cijene mogu varirati bez prethodne najave. Promjene cijena ovise o našim proizvođačima, dobavljačima i inflaciji dolara. Naše cijene mogu sadržavati tipografske pogreške. Ako se pogreška dogodila, zadržavamo pravo da proizvod naplatimo po našoj nabavnoj cijeni sa uključenim troškovima i porezima, te obavijestimo kupca o razlogu za takvu pogrešku i ispravimo situaciju tražeći kupca da li da se nalog provede na revidiranoj cijeni ili da narudžba bude otkazana.


30. Recite mi više o načinu plaćanja?

Više o načinima plaćanja pročitajte na sljedećem linku:

https://arduino-elektronika.eu/hr/content/5-Sigurno-placanje


31. Koliko je Siguran vaš način plaćanja?

Tcom PayWay i PayPal pružaju maksimalnu sigurnost za Vaše transakcije. Kada nam plaćate možemo samo vidjeti vrijednost plaćanja i osnovne podatke plaćanja od strane korisnika bez dodatnih informacija o vama.

Mi koristimo zasebnu IP adresu za plaćanje sa 128 bitnom enkripcijom da bi vam pružili maksimalnu sigurnost prilikom kupovine.
Mi se ovom izjavom obvezujemo da Vaše podatke nećemo nikome dati na uvid.


32. Da li su svi proizvodi u vašoj ponudi dostupni za isporuku odmah?

-ne- dio asortimana je dostupan odmah,a drugi dio je potrebno naručiti unaprijed. Detaljne podatke o dostupnosti proizvoda možete pronaći na pojedinačnim stranicama proizvoda.


33. Da li su opisi, slike i specifikacije proizvoda 100% točni? Što ako nisu? Kako mogu intervenirati?

Opise, specifikacije i slike svakog pojedinog proizvoda provjeravamo u nekoliko odvojenih koraka. Međutim, pogreške su uvijek moguće. Ukoliko ste naišli na netočnu specifikaciju, nedostatan ili kirivi opis ili sliku koja ne odgovara proizvodu, molimo Vas da nam javite putem e-maila na support.arduino-elektronika.eu


34. Da li navedene cijene vrijede za sve uvjete plaćanja?

Navedene cijene vrijede za sve načine plaćanja koja su ostvariva na našoj web trgovini (on-line plaćanje karticama, internet bankarstvom ili općom uplatnicom).


35. Da li pružate bilo koji drugi oblik plaćanja?

Pružamo plaćanje putem ponude općom uplatnicom ili plaćanjem internet bankarstvom. Kada plaćate ovim putem zatražite nas ponudu, te prema broju ponude platite svoje proizvode.


36. Gdje mogu naći sva pitanja vezana za proizvode na jednom mjestu?

Sva pitanja i odgovore možete naći na našem Forumu. Forum se nalazi na sljedećem linku: http://www.support.arduino-elektronika.eu


37. Što je ArduBotics Forum?

ArduBotics Forum  je mjesto za raspravu o proizvodima, projektima, robotici, elektronici.

Forum predstavlja zajednicu ljudi koji žele razgovarati s drugim ljudima o proizvodima, projektima, robotici, elektronici ili se žele uključiti u nove projekte ili općenito dobiti više informacija.


38. Što moram znati o ArduBotics Forumu?

Prikladan za sve dobne skupine: Jezik, materijal i sadržaj

 • Postovi mogu biti na engleskom ili hrvatskom jeziku. Ukoliko ste post objavili na nekom drugom jeziku, vaš post može biti izmijenjen ili odstranjen.
 • Cilj ArduBotics foruma je rasprava  o robotici, elektronici i istim projektima. Nevezano za sadržaj može biti uklonjeno.
 • ArduBotics Forum namijenjen je za ljude svih starosnih dobi (tj "obiteljski").
 • Vi ste slobodni da se ne slažete s drugima i da date svoje mišljenje, ali uvijek to činite s poštovanjem.
 • Nemojte koristiti na bilo kojem jeziku, tekst ili zvuk koji bi mogao uvrijediti druge.
 • Moderatori mogu mijenjati ili ukloniti postove koji se smatraju uvredljivim ili pogrdnim za pojedince ili tvrtke.
 • Ako ste pronašli nepoželjan materijal ili se osjećati uvrijeđeno prijavite post. NEMOJ TE uzvratiti.
 • Preuzimanje / otvaranje datoteka je na vaš vlastiti rizik - ne možemo ih sve provjeriti.
 • Postovi izražavaju stavove autora, a ne od strane ArduBotics Shopa

Objavljivanje: Odgovarajuća kategorija, naslov i informacije

 • Razumijte i poštivajte autorska prava drugih ljudi, web stranice, softvera i tiskanih medija prije objavljivanja.
 • Pročitajte forum kategorije prije objavljivanja; off topic postovi će biti premješteni na ispravnu kategoriju.

          - Postavi pitanje: najbolje mjesto za brzo pitanje / odgovor

          - Projekt Rasprava i izbor: Pokažite i razgovaraj te o projektu, proizvodu i sl

 

 • Naslovi poput "Pomozite, ili "Ja sam zaglavio" imaju malu vrijednost na forumu.
 • Navedite što više informacija što možete u vidu opisa, slika i videa.
 • Ako odgovarate na upit i odstupate od glavne teme, molimo započni te novu temu.
 • Ako nitko ne odgovara na vaše pitanje ili odgovora na vaš post, molim "napustite" ga umjesto da opet postavljate opet.
 • Ako ste poslali upit putem kartice centru za podršku ArduBotics, mi možemo odgovoriti samo preko foruma.

Privatnost i Vlasništvo

Informacije o Članstvu se drže u tajnosti i nisu na prodaju ili distribuciju trećim stranama.
ArduBotics Shope ne preuzima vlasništvo nad sadržajima koje šaljete te se sadržaj pretpostavlja da je "javan".
Poštujte privatnost drugih članova i pojedinaca.
Ne objavljujte osobne podatke.